De regen komt af en toe met bakken uit de lucht en de wind waait bijna jouw huis omver. Het is weer HERFST! Een periode waarin de meeste mensen moeten omschakelen, van het mooie weer naar stormachtig weer. Daarnaast laten in de herfst veel bomen hun blaadjes los. Dit doen bomen omdat ze in de winter niet genoeg voedingsstoffen hebben om voor de blaadjes te zorgen: uit voorzorg laat de boom ze dus vallen. Deze gevallen bladeren zorgen voor een mooi bladerendek, dat weer dient als schuilplaats voor dieren in het bos. De natuur hersteld zichzelf dus, prachtig toch?

In deze periode wordt de schoonheid van de natuur maar weer eens extra benadrukt. Ga er dus lekker op uit en verken de prachtige plekjes in de bossen. Hieronder vertellen wij onze leukste #bos-activiteiten.

Bos-Bingo

Maak, voordat je naar het bos gaat, een bingo kaart met verschillende dingen die je in het bos kunt tegenkomen. Ga vervolgens op ontdekkingsreis en probeer zoveel mogelijk dingen te zoeken die op jouw bingokaart staan. Heb je alles gevonden, dan roep je heel hard: BINGOOOOO…….

Verstoppertje

Het bos is een ideale plek om verstoppertje te doen. Bomen zat om je achter te verstoppen. Ben je toch nieuwsgierig waar degene loopt die jou moet zoeken, probeer dan heel stiekem achter een boom te kijken zonder dat hij of zij jou ziet en heeft gevonden. Spannend….

Picknicken in het bos

De herfstlucht geeft je nieuwe energie. Neem een waterdicht kleed mee, een gevulde maand en ga lekker picknicken in het bos! Een thermoskan met warme thee of chocolademelk, fris fruit en lekkere broodjes. En natuurlijk vooral genieten van het uitzicht en van het rennen door de bladeren!

Spoorzoeken

Ga samen met je vrienden spoorzoeken in het bos. Voetafdrukken van een konijntje? Een hertje? Of is het toch een vos? Spannend!!

Spiegeltje, spiegeltje in het bos…

Neem een spiegeltje mee naar het bos en kijk eens op een andere manier naar de dingen om je heen. Kijk onder paddenstoelen, onder de blaadjes van een struik of kijk in boomholletjes. Verrassend wat je allemaal te zien krijgt!

Speurtocht

Maak een lijstje met spullen die je kind in het bos of in een park moet verzamelen. Of maak een lijstje met dingen die je kind in het bos kan doen en maak daar een foto van!

Blaadjes estafette

Maak verschillende teams. Elk team krijgt een wasmand of doos. De kinderen binnen één team moeten om de beurt rennen met een hand vol bladeren. Welk team heeft als eerste de mand vol? En welk team heeft de mooiste bladeren?

Teken de natuur

Ontdek de verschillende structuren uit de natuur, zoals bomen en bladeren. Leg een blaadje of een tak op een vel papier en kleur er met een potlood zachtjes omheen. Op dit manier is het heel makkelijk om de verschillende natuurverschijnselen te tekenen.

 

Bronnen

https://www.waarliefdewoont.nl/dagje-uit-en-vakantie/dagje-uit/herfst-10-tips-voor-kinderactiviteiten-in-het-bos/

https://klasvanjuflinda.nl/seizoen-en-feest/herfst/15884/activiteiten-in-het-bos/